Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване в нашия уебсайт.

Ако натиснете бутона Съгласен съм, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политика за поверителност.

Съгласен съм Не съм съгласен

Балони с хелий

Балони с хелий

Балоните надути с Хелий  летят определено време защото Хелия постоянно „бяга”  през стените на балона.  Латексовите балони са произведени от естествен каучук . Когато латекса се оформя като балон – стените му неминуемо имат микроскопични пори и дупчици. Въпреки че тези дупчици са твърде малки за да се видят с просто око, те са приблизително 1000 пъти по-големи от изключително малкия Хелиев атом.

Хелиевите атоми в балона много лесно намират своя път навън през тези миниатюрни дупчици в стената на балона. От момента на надуването балона с хелий започва да губи Хелиеви атоми през микроскопичните пори. С „бягането” на хелия от балона неминуемо размера на балона се понижава до момента когато няма достатъчно Хелий останал в балона за да продължи да лети. Един 30 сантиметров балон с Хелий ще продължи да лети докато 30 сантиметровия балона не понижи своя размер до приблизително 18 сантиметра – това отнема приблизително един ден (В зависимост от атмосферните условия в които е балона – течение, температурни амплитуди или весели гости )

Нека за момента да си представим че балона пълен с хелий е като къща пълна с хиляди насекоми и всички прозорци и врати са отворени. Насекомите ще летят в къщата ще се блъскат в стени, тавана,пода и евентуално ще намерят пътя си до широко отворените прозорци или врата и лесно ще преминат през тях – ще избягат и няма да се върнат в къщата. И евентуално повечето от насекомите ще избягат през прозорците подобно на Хелия в латексовите балони.

За да се увеличи летателното време на балоните може да се използва специален препарат наречен Hi-Float. Каква е ролята на Hi-Float –този специален препарат за третиране на балони с хелий изгражда щит или преграда между хелиевите атоми и стената на балона и многократно увеличава летателното време на балоните с  хелий.

Offered packages of Hi-Float:

1. ULTRA HI-FLOAT 16oz/470ml - стартов комплект с включен прецизен дозатор за промазване на балони преди пълненето им с хелий

2.ULTRA HI-FLOAT 24oz/700ml - флакон/пълнител без прецизен дозатор ( ако не разполате с дозатор - той е важна част от целия процез на промазване - всеки размер балони с третира с различно количество Hi-Float.)

3.Ultra HI-FLOAT 96oz 2800ml - флакон / пълнител без прецизен дозатор ( за прецизно дозиране на Hi-Float е нужен дозатор - той е важна част от целия процез на промазване - всеки размер балони с третира с различно количество Hi-Float.) 

4.ULTRA HI-HIFLOAT + пръстени за дозиране. Тази помпа позвулява прецизното дозиране на Hi-Float. Помпата е съвместика с ULTRA HI-FLOAT 24oz 700ml и Ultra HI-FLOAT 96oz 2800ml

Назад